مش عارفة، حد قال لي انها بتنزل الكوليسترول وكويسة للي عندهم سكر ولها فوايد الشاي الاخضر بس طعمها احلى اصل الشاي الاخضر ده بعيد عنك علقة، بافضل احط نعناع وسكر عليه لماما عشان ترضى تشربه اصلا انا عايزة اعرف الكلام ده صحيح وللا لا؟
I read your blogs daily actually its so much fun and sad at the same time...and i do admire you very much :)
Regarding green tea and healthy drinks in general, plz try not to add sugar as it lowers the immunity very much..try to eliminate sugra from your diet as much as possible especially in the coming days of swine flue...
القهوه الخضرا هى القهوه العربى وهى مشروب شائع فى دول الخليج والسعوديه وتباع هناك وهى تحضر بالغلى ويضاف الهيل او الحبهان والمسمار أو القرنفل والزعفران ثم تصب عن طريق الدله وتصب فى فناجين خاصه بدون يد وتصب بكميات صغيره وبمرات عديده وهى لها فوائد مثل تقليل الكليسترول وتساعد على الهضم وزياده النشاط
الشاي الأخضر علشان ما يبقاش مر اغلي المية لوحدها وسيبيها تبرد شوية، يعني تكون سخنة قوي بس مش بتغلي بعد كدة صبيها فوق الشاي لإن المية اللي بتغلي بتخلي طعم الشاي الأخضر مر
القهوة العربية يبدو ان اول من تناولها عرب الجزبرة العربية منذ اكثر من 500 عام حسب ما اثبت من شواهد تاريخية ويبدو انه اكثر من ذلك . لا يتناول العرب فى الجزيرة العربية شرب القهوة خضراء "نيه ابدا" لاجنوب الجزيره او شمالها انما تحمص بدرجات من الاشقر حتى الاسود ويتناول شعب المملكه العربية السعودية القهوة محمصة بلون اشقر عموما ويكون لونها مائل للاخضرار بسبب اضافة حبوب الهيل الاخضر شبه الطازج اي قطفه السنة وتشرب القهوة المحمصه تحميص مائل للبنى الفاتح كذلك فى اجزاء واسعة من شمال المملكه وشمال نجد وخاصة بعض كبار السن اما مناطق شمال المملكة وشرقها مثل حائل وحفر الباطن والاحساءوالجوف حتى الحدود الشمالية فيفضلون القهوة الغامقه مع تواجد القهوة الشقراء وتختلف طريقة صنع القهوة من منطقة الى اخري حتى من شخص الى آخر. وطريقه صنعها صعبة جدامع سهولة شرحها وتحتاج الى خبرة فى التحميص المناسب والاصعب هو اتقان طبخها وكثير من الناس لايتقن ذلك اما تكون مرة جدا او ذات طعم نيئ او قويه جدا الملخص انها اتقانها صعب ومن يتقنها عدد قليل وعند تناولها لاتستطيع التوقف عن شربها وعاده يكون صناعها المهرة عند مجالس الامراء وشيوخ القبائل وقد رويت كثير من القصائد لشرح مقاييس جوده طبخها مثل يقول الشاعر محمد القاضي: أحمس ثلاث يا نديمي على ساق ريحه على جمر الغضا يفضح السوق إياك والنية وبالك والإحراق واصحى تسير بحمسة البن مطفوق ليا اصفر لونه ثم بشت بالأعراق صفراً كما الياقوت يطرب لما الموق وعطت بريحٍ فاخرٍ فاضحٍ فاق ريحه كما العنبر بالأنفاس منشوق وشكرا
طب قوليلى الأول إيه القهوة الخضرا دى و أنا أسألك عليها.. يعنى هل هيه حبوب القهوة قبل ما تتحمص و تتطحن و ألا حاجة تانية؟؟
ReplyDeleteمش عارفة، حد قال لي انها بتنزل الكوليسترول وكويسة للي عندهم سكر
ReplyDeleteولها فوايد الشاي الاخضر بس طعمها احلى
اصل الشاي الاخضر ده بعيد عنك علقة، بافضل احط نعناع وسكر عليه لماما عشان ترضى تشربه
اصلا انا عايزة اعرف الكلام ده صحيح وللا لا؟
وعايزة اعرف بتتعمل ازاي
Did you try the arabian coffe? its with what they call Hael? i guess it is Haabbahaan...maybe this is the green coffe?
ReplyDeleteI read your blogs daily actually its so much fun and sad at the same time...and i do admire you very much :)
ReplyDeleteRegarding green tea and healthy drinks in general, plz try not to add sugar as it lowers the immunity very much..try to eliminate sugra from your diet as much as possible especially in the coming days of swine flue...
القهوه الخضرا هى القهوه العربى وهى مشروب شائع فى دول الخليج والسعوديه وتباع هناك وهى تحضر بالغلى ويضاف الهيل او الحبهان والمسمار أو القرنفل والزعفران ثم تصب عن طريق الدله وتصب فى فناجين خاصه بدون يد وتصب بكميات صغيره وبمرات عديده وهى لها فوائد مثل تقليل الكليسترول وتساعد على الهضم وزياده النشاط
ReplyDeleteعند العطار
ReplyDeleteقولى له
قهوة عربى
مش تركى
أنا أغليها مرة واحدة
و دمتم
و فعلا هى مفيدة لتقليل الكوليسترول و الدهون خاصة التى ترتفع بعد الاكل
بالنسبة للشاى الأخضر:
ممكن حضرتك تختارى الأنواع التى لها نكهات بالنعناع مثلا.
الماركات افضلهم ديلما و الصينى
و ليبتون معقول
تحياتى
وعلى طعمها مش حلو قوي بس اللي بيشربوها بياخدوا عليه بسرعة وبيستسيغوه عادي
ReplyDeleteنوارة الغالية
ReplyDeleteأنا هنا زهقت من القهوة الخضرا
وبدور بالحلاوة علي اي حد جاي من مصر
يجبلي قهوة تركي محمصة
وهي علي العموم صحية جدا وبتتشرب
بدون سكر ( مع تمر)
القهوة الخصرا منتشرة في اليمن السعودية
قولي علي اللي عاوزاها واحنا تحت أمرك
قهوة خضرا + التحويجة ( هيل) حبهان
مش عارف الكومنت الأولاني وصل ولا لأ
ReplyDeleteنوارة الغالية
والله أنا زهقت من القهوة الخضرا دي
وبدور بالحلاوة علي اي حد جاي من مصر يحيبلي قهوة تركي محمصة هههه
علي العموم القهوة الخضرا دي مفيدة جدا للكوليسترول والقلب وكدة
هي عبارة عن بذور البن العادية دي قبل التحميص
بيتضاف معاها تحويجة أغلبيتها حبهان
طريقة التحضير
توضع القهوة(مطحونه) والتحويجه في الماء و تغلي علي النار لمدة نصف ساعة
ثم تبرد لمد ة عشر دقائق
تصفي
وتقدم بدون سكر مع التمر
تحياتي
و اللة يا اخ علي حسب علمي القهوة الخضرا هي القهوة الخليجية بالحبهان و المستكة بتتباع في كارفور او ممكن عند رجب العطار
ReplyDeleteالقهوة الخضرا دي آخر مرة شربتها كانت من حوالى 5 سنين في العريش
ReplyDeleteيعني ممكن تلاقيها هناك
أو عند البدو عموما في سينا أو مطروح أو أي حتة تانية فيها بدو
القهوة الخضرا عبارة عن إيه ؟
عبارة عن حبوب القهوة مجففة بدون تحميص أو طحن .
بتتعمل ازاي ؟
بتتغلي وتتشرب زي الينسون والحلبة
أي خدمة
الشاي الأخضر علشان ما يبقاش مر
ReplyDeleteاغلي المية لوحدها وسيبيها تبرد شوية، يعني تكون سخنة قوي بس مش بتغلي
بعد كدة صبيها فوق الشاي
لإن المية اللي بتغلي بتخلي طعم الشاي الأخضر مر
القهوة العربية يبدو ان اول من تناولها عرب الجزبرة العربية منذ اكثر من 500 عام حسب ما اثبت من شواهد تاريخية ويبدو انه اكثر من ذلك .
ReplyDeleteلا يتناول العرب فى الجزيرة العربية شرب القهوة خضراء "نيه ابدا" لاجنوب الجزيره او شمالها انما تحمص بدرجات من الاشقر حتى الاسود ويتناول شعب المملكه العربية السعودية القهوة محمصة بلون اشقر عموما ويكون لونها مائل للاخضرار بسبب اضافة حبوب الهيل الاخضر شبه الطازج اي قطفه السنة وتشرب القهوة المحمصه تحميص مائل للبنى الفاتح كذلك فى اجزاء واسعة من شمال المملكه وشمال نجد وخاصة بعض كبار السن اما مناطق شمال المملكة وشرقها مثل حائل وحفر الباطن والاحساءوالجوف حتى الحدود الشمالية فيفضلون القهوة الغامقه مع تواجد القهوة الشقراء وتختلف طريقة صنع القهوة من منطقة الى اخري حتى من شخص الى آخر. وطريقه صنعها صعبة جدامع سهولة شرحها وتحتاج الى خبرة فى التحميص المناسب والاصعب هو اتقان طبخها وكثير من الناس لايتقن ذلك اما تكون مرة جدا او ذات طعم نيئ او قويه جدا الملخص انها اتقانها صعب ومن يتقنها عدد قليل وعند تناولها لاتستطيع التوقف عن شربها وعاده يكون صناعها المهرة عند مجالس الامراء وشيوخ القبائل وقد رويت كثير من القصائد لشرح مقاييس جوده طبخها مثل
يقول الشاعر محمد القاضي:
أحمس ثلاث يا نديمي على ساق
ريحه على جمر الغضا يفضح السوق
إياك والنية وبالك والإحراق
واصحى تسير بحمسة البن مطفوق
ليا اصفر لونه ثم بشت بالأعراق
صفراً كما الياقوت يطرب لما الموق
وعطت بريحٍ فاخرٍ فاضحٍ فاق
ريحه كما العنبر بالأنفاس منشوق
وشكرا