Tuesday, 29 September 2009

القهوة الخضرا

حد يعرف القهوة الخضرا بتتباع فين؟ واذا كانت بتتباع في مصر اصلا؟

13 comments:

  1. طب قوليلى الأول إيه القهوة الخضرا دى و أنا أسألك عليها.. يعنى هل هيه حبوب القهوة قبل ما تتحمص و تتطحن و ألا حاجة تانية؟؟

    ReplyDelete
  2. مش عارفة، حد قال لي انها بتنزل الكوليسترول وكويسة للي عندهم سكر
    ولها فوايد الشاي الاخضر بس طعمها احلى
    اصل الشاي الاخضر ده بعيد عنك علقة، بافضل احط نعناع وسكر عليه لماما عشان ترضى تشربه
    اصلا انا عايزة اعرف الكلام ده صحيح وللا لا؟

    وعايزة اعرف بتتعمل ازاي

    ReplyDelete
  3. Did you try the arabian coffe? its with what they call Hael? i guess it is Haabbahaan...maybe this is the green coffe?

    ReplyDelete
  4. I read your blogs daily actually its so much fun and sad at the same time...and i do admire you very much :)

    Regarding green tea and healthy drinks in general, plz try not to add sugar as it lowers the immunity very much..try to eliminate sugra from your diet as much as possible especially in the coming days of swine flue...

    ReplyDelete
  5. القهوه الخضرا هى القهوه العربى وهى مشروب شائع فى دول الخليج والسعوديه وتباع هناك وهى تحضر بالغلى ويضاف الهيل او الحبهان والمسمار أو القرنفل والزعفران ثم تصب عن طريق الدله وتصب فى فناجين خاصه بدون يد وتصب بكميات صغيره وبمرات عديده وهى لها فوائد مثل تقليل الكليسترول وتساعد على الهضم وزياده النشاط

    ReplyDelete
  6. عند العطار
    قولى له
    قهوة عربى
    مش تركى
    أنا أغليها مرة واحدة
    و دمتم
    و فعلا هى مفيدة لتقليل الكوليسترول و الدهون خاصة التى ترتفع بعد الاكل

    بالنسبة للشاى الأخضر:
    ممكن حضرتك تختارى الأنواع التى لها نكهات بالنعناع مثلا.
    الماركات افضلهم ديلما و الصينى
    و ليبتون معقول

    تحياتى

    ReplyDelete
  7. وعلى طعمها مش حلو قوي بس اللي بيشربوها بياخدوا عليه بسرعة وبيستسيغوه عادي

    ReplyDelete
  8. نوارة الغالية


    أنا هنا زهقت من القهوة الخضرا


    وبدور بالحلاوة علي اي حد جاي من مصر

    يجبلي قهوة تركي محمصة


    وهي علي العموم صحية جدا وبتتشرب
    بدون سكر ( مع تمر)

    القهوة الخصرا منتشرة في اليمن السعودية


    قولي علي اللي عاوزاها واحنا تحت أمرك

    قهوة خضرا + التحويجة ( هيل) حبهان

    ReplyDelete
  9. مش عارف الكومنت الأولاني وصل ولا لأ


    نوارة الغالية


    والله أنا زهقت من القهوة الخضرا دي

    وبدور بالحلاوة علي اي حد جاي من مصر يحيبلي قهوة تركي محمصة هههه


    علي العموم القهوة الخضرا دي مفيدة جدا للكوليسترول والقلب وكدة



    هي عبارة عن بذور البن العادية دي قبل التحميص

    بيتضاف معاها تحويجة أغلبيتها حبهان

    طريقة التحضير
    توضع القهوة(مطحونه) والتحويجه في الماء و تغلي علي النار لمدة نصف ساعة

    ثم تبرد لمد ة عشر دقائق

    تصفي
    وتقدم بدون سكر مع التمر


    تحياتي

    ReplyDelete
  10. و اللة يا اخ علي حسب علمي القهوة الخضرا هي القهوة الخليجية بالحبهان و المستكة بتتباع في كارفور او ممكن عند رجب العطار

    ReplyDelete
  11. القهوة الخضرا دي آخر مرة شربتها كانت من حوالى 5 سنين في العريش

    يعني ممكن تلاقيها هناك
    أو عند البدو عموما في سينا أو مطروح أو أي حتة تانية فيها بدو

    القهوة الخضرا عبارة عن إيه ؟
    عبارة عن حبوب القهوة مجففة بدون تحميص أو طحن .

    بتتعمل ازاي ؟
    بتتغلي وتتشرب زي الينسون والحلبة

    أي خدمة

    ReplyDelete
  12. الشاي الأخضر علشان ما يبقاش مر
    اغلي المية لوحدها وسيبيها تبرد شوية، يعني تكون سخنة قوي بس مش بتغلي
    بعد كدة صبيها فوق الشاي
    لإن المية اللي بتغلي بتخلي طعم الشاي الأخضر مر

    ReplyDelete
  13. القهوة العربية يبدو ان اول من تناولها عرب الجزبرة العربية منذ اكثر من 500 عام حسب ما اثبت من شواهد تاريخية ويبدو انه اكثر من ذلك .
    لا يتناول العرب فى الجزيرة العربية شرب القهوة خضراء "نيه ابدا" لاجنوب الجزيره او شمالها انما تحمص بدرجات من الاشقر حتى الاسود ويتناول شعب المملكه العربية السعودية القهوة محمصة بلون اشقر عموما ويكون لونها مائل للاخضرار بسبب اضافة حبوب الهيل الاخضر شبه الطازج اي قطفه السنة وتشرب القهوة المحمصه تحميص مائل للبنى الفاتح كذلك فى اجزاء واسعة من شمال المملكه وشمال نجد وخاصة بعض كبار السن اما مناطق شمال المملكة وشرقها مثل حائل وحفر الباطن والاحساءوالجوف حتى الحدود الشمالية فيفضلون القهوة الغامقه مع تواجد القهوة الشقراء وتختلف طريقة صنع القهوة من منطقة الى اخري حتى من شخص الى آخر. وطريقه صنعها صعبة جدامع سهولة شرحها وتحتاج الى خبرة فى التحميص المناسب والاصعب هو اتقان طبخها وكثير من الناس لايتقن ذلك اما تكون مرة جدا او ذات طعم نيئ او قويه جدا الملخص انها اتقانها صعب ومن يتقنها عدد قليل وعند تناولها لاتستطيع التوقف عن شربها وعاده يكون صناعها المهرة عند مجالس الامراء وشيوخ القبائل وقد رويت كثير من القصائد لشرح مقاييس جوده طبخها مثل
    يقول الشاعر محمد القاضي:
    أحمس ثلاث يا نديمي على ساق
    ريحه على جمر الغضا يفضح السوق
    إياك والنية وبالك والإحراق
    واصحى تسير بحمسة البن مطفوق
    ليا اصفر لونه ثم بشت بالأعراق
    صفراً كما الياقوت يطرب لما الموق
    وعطت بريحٍ فاخرٍ فاضحٍ فاق
    ريحه كما العنبر بالأنفاس منشوق
    وشكرا

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.